Войната в Близкия изток и начините за прекратяването ѝ беше основна

...
Войната в Близкия изток и начините за прекратяването ѝ беше основна
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС призоваха за хуманитарни паузи в сраженията между Израел и „Хамас”

Войната в Близкия изток и методите за прекратяването ѝ беше съществена тематика през първия ден от срещата на върха на водачите на Европейския съюз в Брюксел. Те приканиха за използване на филантропични паузи в сраженията сред Израел и " Хамас ", с цел да се разреши доставянето на помощи в Газа.

Държавните глави и държавните ръководители на страните-членки показаха поддръжка за " правото на Израел да се отбранява, според интернационалното филантропично право ". И повториха апела си към " Хамас " да освободи неотложно всички заложници. От радикалната формация обявиха в това време, че към 50 заложници, държани в Газа, са били убити вследствие на бомбардировките на Израел.

" Говорихме доста за безспорната нужда да се работи на филантропично равнище. Виждаме сериозното утежняване на филантропичната обстановка и значимостта на ограниченията за гарантиране на достъпа до съоръжение и филантропична помощ: храна, вода, електричество, медикаменти, би трябвало да бъдем доста дейни, в това число с филантропични коридори, филантропични паузи, с цел да се даде опция за доставка на филантропична помощ.  Говорихме доста за значимия ангажимент към решението за две страни ", съобщи Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

" Израел е демократична страна, нападната от " Хамас "  - терористична организация. Израел има право на самоотбрана в сходство с интернационалното право и интернационалното филантропично право. Лидерите насочиха мощен апел към " Хамас " да освободи неотложно всички заложници без никакви предварителни условия. И стана ясно, че посредством терористичната си активност Хамас нанася щета и на палестинския народ. " Хамас " предизвика филантропична рецесия в Газа ", акцентира ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР